Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Russiche Recepten
 

Russische kipragout


Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr. kipfilet
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 el. olie
- 1 el. chilipoeder
- 1 el. korianderpoeder (ketoembar)
- 2 tl. komijnpoeder (djinten)
- 1 tl. gemberpoeder (djahè)
- 1/2 tl. kaneel
- 1/4 l. gezeefde tomaten uit een pakje
- 3 dl. kokosmelk uit blik of een gelijke hoeveelheid santen
- 1 kippenbouillontablet
- zout en peper
- allesbinder
- fijngehakte peterselie of korianderblad.

Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en braad de kipblokjes omscheppend tot ze wit van kleur zijn.
Laat de ui en de knoflook kort meebakken. Schep er de kruiden door. Voeg de gezeefde tomaten, kokosmelk en het verkruimelde bouillontablet toe.
Laat ca. 10 min. zachtjes stoven.

Bereidingswijze
Breng de kip met de saus aan de kook.
Breng desgewenst verder op smaak en bind de saus met allesbinder. Schep in een voorverwarmde schaal en bestrooi met peterselie.

Serveertips
Serveer met de zoetzure komkommer en de gele rijst en geef er desgewenst nog peultjes of broccoli bij.
399 kcal.
42 gr. eiwit
19 gr. vet
15 gr. khd.



Russische ovenschotel met gerookte forel


Ingrediënten voor 4 personen
- 150 g rijst
- 125 g + 50 g boter
- 4 gerookte forelfilets
- 3 hardgekookte eieren
- 2 el water
- 2 vleestomaten
- 1 ei
- 1 ui
- 1 pakje verse dille
- peper en zout
- 4 plakjes bladerdeeg ( diepvries )
- 1 ei om te doreren

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui. Dompel de ingekerfde tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snij het vruchtvlees – zonder de zaadjes – in blokjes.
Fruit de ui in de hete boter. Schep de ui, dille, 3/4 van het losgeklopte ei, de grof gehakte hardgekookte eieren, de blokjes tomaat, zout en peper door de rijst.
Verwarm de oven voor op 200° C. Vul beboterde ovenschaaltjes met de helft van het rijstmengsel en leg er de forelfilets op. Dek af met het resterende rijstmengsel en druk de vulling goed aan.
Leg er een plakje bladerdeeg over en maak een inkeping, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk met losgeklopt ei. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C
.



Russkie blini – Russische gistpannenkoekjes


Voor een snelle versie kun je pannenkoekenmix speciaal nemen (Koopmans), waar ook boekweitmeel in zit. Blini’s eet je ze met zo ongeveer alles erop waar je zin in hebt. Met jam bij de thee, met gerookte vis of ham bij de borrel, feestelijk met kaviaar of zalmeitjes en natuurlijk met zure room. Erbij hoort een ‘watertje’ of twee – wodka!
   
Benodigd
- 1,1 l melk
- 35 g verse of 9 g gedroogde gist
- 1½ el suiker
- 1 tl zout
- 3 eierdooiers
- 1½ el boter, gesmolten
- 400 g tarwe- of boekweitmeel
- 2 el zonnebloemolie + extra om in te bakken

Bereiding
Maak een beslag van 800 ml melk, gist, suiker, zout, eierdooiers, gesmolten boter en meel. Laat het een uur op een warme plek rijzen. Voeg de resterende melk en de olie toe als het beslag is verdubbeld. Roer alles goed door en laat het beslag nog een uur rusten. Het beslag moet heel luchtig zijn. Verhit in een pan met antiaanbaklaag wat olie. Schenk er met een kleine beslaglepel of pollepel wat beslag in, verdeel het over de bodem door de pan te draaien en bak het pannenkoekje kort. Keer hem om en bak de andere kant nog circa 1 minuut. Blini’s moeten net zo dun als crêpes zijn. Eet smalkelijk!



Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2010 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl