Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Italiaanse Recepten
 
Risotto met courgette en gerookte zalm


Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kleine ui
- 1 courgette
- 150 - 200 gr. gerookte zalm
- 2 takjes verse dille (of 1/3 theelepel gedroogde)
- 40 gr. boter of margarine
- 300 gr. risotto rijst
- 1 dl. witte wijn
- 1 l. visbouillon
- 2 eetl. creme fraiche
- zout
- peper

Voorbereiding
Snipper de ui heel fijn. Snijd de courgette in staafjes of blokjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Hak de dille fijn.

Bereidingswijze
Smelt de boter en fuit de ui zacht en glazig (niet bruin). Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe, dan de courgette en roer de rijst om. Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen. Voeg de visbouillon beetje voor beetje toe. Wacht steeds tot de vorige hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig door. De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn. Schep er tenslotte de dille, de creme fraiche en de zalm voorzichtig doorheen. Maak de risotto op smaak met zout en peper.


Siciliaanse sinaasappel-garnalensalade


Ingrediënten voor 4 personen

- 2 kropjes little gem
- 1 rode peper
- 4 takjes peterselie
- 2 grote sappige sinaasappels
- 5 eetlepels extra vierge olijfolie
- 125 gram cocktailgarnalen
- 100 gram rivierkreeftjes
- zout
- versgemalen peper
- 1½ eetlepel witte-wijnazijn
Bereidingswijze

Slakropjes halveren, wassen en stronkjes eraf snijden. Slakropjes goed laten uitlekken op dubbelgevouwen theedoek.
Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijn knippen.
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Boven kom met scherp mesje sinaasappelpartjes tussen vliezen uitsnijden, hierbij sap opvangen.
2 eetlepels olie en peperreepjes door opgevangen sap roeren. Cocktailgarnalen en rivierkreeftjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
Rest van olie en azijn tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Halve slakropjes over vier borden verdelen. Blaadjes iets uit elkaar trekken. Parten sinaasappel erop leggen en besprenkelen met dressing. Garnalensalade met sausje erover verdelen. Peterselie erover strooien.

 

Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2011 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl