Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Recepten uit Madeira

Vissoep uit Madeira

Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kleine vissen of visfilets.
- 500 gram verse groente van het seizoen.
- 80 gram boter.
- 2 eetlepels paprikapoeder.
- viskruidenbuiltje.
- 8 sneetjes witbrood zonder korst.
- zout-peper-aromat.
- 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie.
Hulpmiddelen
Grote soeppan.
Voorbereiding
Was de vissen of visfilets zeer goed en dep ze droog.Was de groente en snijd ze klein en laat goed uitlekken in een vergiet.
Bereidingswijze
Verwarm de helft van de boter,smoor de groente op laag vuur halfgaar.Strooi er de paprikapoeder over en giet 1 1/2 liter kokend water in de pan.Voeg het kruidenbuiltje toe en de vis of visfilets.Laat de soep trekken tot de vis gaar is.Neem het kruidenbuiltje weg en voeg 4 sneetjes brood toe met aromat-peper en zout naar smaak.Roer de peterselie door de soep.Laat alles goed warm worden.
Serveertips
Geroosterd brood met boter of kruidenboter.

Portugees konijn met sjalotjes

Ingrediënten
2 uien
4 konijnen-achterbouten
peper
zout
300 gram sjalotjes
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
5 kruidnagels
2 kaneelstokjes
3 laurierblaadjes
2 blikjes tomatenpuree
2 deciliter bouillon (van tablet of uit pot)
1,5 deciliter rode port

Voorbereiden
Pel de uien en snipper deze. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de knoflook schoon.

Bereiden
Verhit in een grote braadpan de olie en bak de ui ca. 3 minuten. Pers de knoflook erboven. Voeg de kruidnagels, kaneelstokjes en laurierblaadjes toe. Bak het geheel nog zachtjes 2 min. Schep het met een schuimspaan uit de pan. Bak in dezelfde pan de konijndelen in ca. 5 min. rondom lichtbruin. Voeg uimengsel, tomatenpuree en bouillon toe. Stoof dit met een deksel op de pan 30 min. Voeg aan het konijn sjalotjes, port en 0,15 liter water toe. Stoof met een deksel op de pan het konijn op een lage stand 2,5 uur. Schep het konijn in een schaal. Breng het stoofvocht op smaak met peper en zout. Schenk het over het konijn.

Serveren
Stokbrood of rijst met een snufje kaneel
Variatie: in plaats van rode port 2 eetlepels bessengelei of een glaasje pernod en in plaats van bouillon wildfond
Wijn: stevige kruidige rode Spaanse wijn, bv. een Rioja crianza.


Galinha assada à moda Madeirense
(gebraden kip uit Madeira)

Ingrediënten (2 personen):

- 1 dl water
- 25 gr gedroogde morielje
- 2 kipfilets
- 1 eetlepels olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 dl kippenbouillon
- 0,5 dl Madeira
- 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze
Laat de morielles ongeveer 30 minuten weken in heet water. Daar giet met ze af met een zeef en bewaart men het vocht. Hak de morielles in groffe stukken. Verwarm de over op 200 graden. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets totdat ze een lichte bruine kleur krijgen en leg ze daarna 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Bak ondertussen in dezelfde pan lichtjes de ui, de knoflook en de thijm. Voeg het vocht van de paddestoelen toe en laat het inkoken totdat er weinig van meer van over is, voeg dan de bouillion en de madeira roe en kook dit in totdat er ongeveer nog 2 dl van over is. Maak het geheel dan dikker door het toevoegen van de meel. Giet het over de kipfilets en serveer eventueel met gebakken aardappeltjes en salade.

Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2011 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl