Home - Over mij - Column - Foto Album - Gastenboek - Contact - Links

Parapsychologie - FilosofieMeditatie - Recepten - Land v/d maand - Probleem v/d week

 

 

 

Recepten uit Lapland

Prei-uiensoep voor 4 personen

Boodschappenlijst

- 1 prei
- 2 grote uien
- 1 teen knoflook
- 2 aardappelen
- ca. 1,3 liter groentebouillon
- 3 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel zwarte peper
- ½ theelepel basilicum
- ½ theelepel zout
- 80 gram koudgerookt vlees of vis (bijvoorbeeld Schwarzwälder Schinken of gerookte zalm)

Prei, uien en aardappelen wassen en klein snijden. Olie in de pan en alle groenten fruiten. Kruiden en bouillon toevoegen. Zachtjes laten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureren met een staafmixer, zonodig nog wat groentebouillon toevoegen. Even proeven. Vóór het opdienen de soep met kleine stukjes gerookte vlees of zalm afmaken.


Bospaddestoelensoep voor 4 personen

Boodschappenlijst

- ca. 250 gram bospaddenstoelen
- 1 grote ui
- 50 gram roomboter
- 4 eetlepel bloem
- 1 liter melk
- 2 deciliter kookroom
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel thijm
- ½ – 1 theelepel zout
- 1 deciliter witte wijn

Uien en paddenstoelen klein snijden en dan in boter fruiten. Bloem en melk toevoegen, goed blijven roeren. Ongeveeer 10 minuten zacht laten koken, af en toe doorroeren. Kruiden, kookroom en witte wijn toevoegen, laten opwarmen.Even proeven en serveren.

Ovenschotel uit Lapland


Ingrediënten voor 4 personen

-100 gram bacon
-400 gram runder bieflappen
-4 uien
-1,5 kg aardappelen
-1 zakje geraspte oude kaas

Voorbereiding

-Bak in een braadpan de in kleine reepjes gesneden bacon uit in wat boter.
-Voeg hierbij de in reepjes gesneden bieflappen toe.
-Dit regelmatig omscheppen.
-Snijd de uien in ringen en bak deze in een koekepan in wat boter tot ze wat lichtbruin zien.
-De aardappels heel even laten koken en ze dan afgieten.
-Een vuurvaste schaal inboteren.

Bereidingswijze

-Leg een laag aardappelen als boden hierin, dan de helft van de gebakken uiringen.
-Daarna de helft van de bacon-vlees massa.
-Herhaal deze volgorde met als laatste een laag aardappelen en strooi de kaas als laatste erover.
-Zet de schaal met deksel in een voorverwarmde oven op 225 graden.
-laat de laplandse schotel in ongeveer 3 kwartier gaarstoven.

 

Optimale beeldweergave wordt bereikt op een resolutie van 1280x960 of groter

Osmose © 2011 • Deze website word mogelijk gemaakt door www.noviositesallinone.nl